Vakuudettomien lainojen ikärajat

Täysi-ikäisen henkilön eli yli 18-vuotiaan on mahdollista hakea lainaa eri tarkoituksiin. Lainaa voi hakea esimerkiksi asumiseen, ajokortin hankkimiseen, matkustamiseen, auton hankintaan, kodinkoneisiin sekä moneen muuhun tarkoitukseen. Lainaa hakiessa on tärkeää arvioida huolella oma taloudellinen tilanne ja maksukyky. Lainan takaisinmaksu voi kestää useita vuosia, joten on tärkeää olla valmis sitoutumaan lainan takaisinmaksuun ja maksamaan takaisin lainan kuukausierät sovitusti. Ennen lainan hakemista kannattaa vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia ehtoja, kuten korkoja ja takaisinmaksuaikoja. Lainojen vertailupalvelu VertaaLainaa.fi auttaa sinua löytämään sopivan lainan ja säästämään rahaa.

 

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Lainaa voidaan myöntää henkilöille, jotka täyttävät tietyn ikärajan, tulotason sekä puhtaat luottotiedot. Lainantarjoajat arvioivat hakijoiden maksukyvyn, luottotiedot ja muut taloudelliset tekijät, jotta voivat varmistaa, että lainan takaisinmaksu on todennäköistä.

Yleensä lainaa voidaan myöntää täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat luottokelpoisia ja joilla on riittävät tulot ja vakituinen työpaikka. Lisäksi lainanhakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö. Lainanhakijalla tulee olla myös suomalainen pankkitili.

 

Mitkä ovat lainojen ikärajat?

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta tietyt lainantarjoajat voivat vaatia jopa 23 vuoden ikää. Yleisin ikäraja lainoille on 20 vuotta, kun haetaan vakuudetonta lainaa netistä.

Aikaisemmin pienissä lainoissa ikäraja saattoi usein olla 18 vuotta, mutta erilaisten lakimuutosten ja kuluttajaluottojen muuttuessa muuttui niin lainasummat, kuin ikärajatkin keskimäärin korkeammaksi. 18-vuotias voi vielä saada lainaa, mutta kovin suuria summia hänen voi olla vaikea saada, sama pätee 19-vuotiaaseen lainanhakijaan. Kun hakija täyttää 20 vuotta, on hänen mahdollista hakea monesta paikasta jopa yli 10000 euron lainoja.

Lainaa ilman takaajia tai vakuuksia voidaan myöntää alkaen 18 – vuotiaalle, mutta mitä korkeampi on ikäsi ja mitä paremmat ovat tulosi, sen varmemmin voit saada lainaa. Täyttämällä ja lähettämällä VertaaLainaa.fi maksuttomat lainahakemuksen, saat nopeasti selville, voidaanko sinulle myöntää lainaa ilman vakuuksia ja takausta tarvitsemasi määrä henkilötietojesi perusteella.

Turhaan jäät arvailemaan, voitko saada lainaa? Täytä ilmainen lainahakemus ja selvitä asia muutamassa minuutissa.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei sido mihinkään.

 

Olenko liian vanha saadakseni lainaa?

Monesti nähdään puhuttuvan siitä, mikä on lainojen alaikäraja.

On kuitenkin hyvä huomioida että osa lainantarjoajista voi rajoittaa lainan saannin myös tietyn ikäisiltä hakijoilta. Osa lainapalveluista ilmoittaa sivuillaan, ettei lainaa voida myöntää yli 70-vuotialle, kun joillakin ikäraja saattaa olla 75 vuotta.

Nämä on hyvä tarkistaa ennen lainan hakemista. Toki ei siinä menetä muuta kuin aikaa, vaikka liian nuori tai liian vanha täyttäisin lainahakemuksen. Jokainen lainantarjoaja asettaa tietyt ikärajat lainoilleen, joten jos lainanhakija ei täytä hakuvaatimuksia, hänelle ei tarjota lainaa.

 

Mihin vakuudettoman lainan voi käyttää?

Vakuudettoman lainan voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, mutta yleisesti ottaen sitä käytetään kulujen kattamiseen ja rahoituksen järjestämiseen ilman takaajia tai vakuuksia. Lainaa ilman vakuuksia voidaan tarvita moniin eri tarkoituksiin. Vakuudettoman lainan käyttökohteita voivat olla esimerkiksi kodin remontointi, auton korjaaminen, matkustaminen ja monet muut suuremmat hankinnat.

Tässä muutamia esimerkkejä, mihin vakuudettoman lainan voi käyttää: 

Kodin remontointiin voi kulua suuria summia, ja vakuudeton laina voi auttaa kattamaan kustannuksia. Remontin yhteydessä voidaan esimerkiksi päivittää keittiötä, kylpyhuonetta tai muita tiloja.

Auton korjaaminen: Auton korjaaminen voi tulla yllättäen ja vaatia suuria kustannuksia. Vakuudeton laina voi auttaa kattamaan auton korjauskulut tai uuden auton hankkimisen.

Matkustaminen voi olla kallista, ja vakuudeton laina voi auttaa kattamaan matkustuskulut. Laina voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi lomamatkan rahoittamiseen.

Myös monet muut suuremmat 1000 – 60 000 euron hankinnat voi rahoittaa vakuudettomalla lainalla. Lainaa voi tarvita muun muassa kodinkone hankintoihin, lainojen yhdistämiseen, huonekaluostoksiin ja esimerkiksi juhlien järjestämiseen tai mökin kunnostamiseen.

Vakuudettoman lainan etuna on se, että lainanhakuprosessi on nopeampi ja helpompi, sillä lainanottajan ei tarvitse tarjota omaisuutta lainan vakuudeksi. On tärkeää arvioida huolella oma taloudellinen tilanne ja maksukyky ennen vakuudettoman lainan hakemista, sillä lainan takaisinmaksu voi kestää useita vuosia ja sisältää korkoja ja muita kuluja. Laina kannattaa vertailla huolella eri lainantarjoajien tarjoamia ehtoja ja korkoja ennen lainan hakemista, jotta voi varmistaa, että valitsee itselleen sopivimman lainavaihtoehdon.

VertaaLainaa.fi
Logo