Vertaislainat

Vertaislaina haetaan pankin sijaan yksityisiltä henkilöiltä

Tiesitkö että voit pankkien ja rahoituslaitosten lisäksi hakea lainaa myös  yksityisiltä henkilöiltä?

Vertaislaina on lainatuote, jonka myöntää aivan tavalliset yksityiset ihmiset, jotka haluavat sijoittaa rahojaan Suomen lainamarkkinoille.

Vertaislainoista tekee mielenkiintoisen lainatuotteen myös se, että siinä lainanhakija saa itse asettaa lainalleen sen koron, minkä hän on valmis siitä maksamaan.*

Esittelemme tällä sivulla vertaislainapalveluita, joista voit hakea lainaa muilta yksityisiltä ihmisiltä.

*Sinä saat asettaa lainalle sen koron ja maksuajan jonka haluat. Tämän jälkeen yksityiset sijoittajat päättävät kukin henkilökohtaisesti siitä, haluavatko he sijoittaa varojaan sinun lainahakemukseesi.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislaina on yksityishenkilön myöntämä laina toisella yksityishenkilölle. Vertaislainassa lainapalvelu toimii lainaa hakevien ja sitä tarjoavien henkilöiden välissä eräänlaisena välittäjänä.

Vertaislainan suurin ero muihin lainoihin verrattuna on se, ettei lainaa haeta pankeilta tai muiltakaan rahoitusyhtiöiltä. Lainan myöntäjänä toimii tavallinen yksityishenkilö, jolla sattuu olemaan ylimääräistä, jonka pystyy sijoittamaan vertaislainaan.

Vertaislainapalveluissa lainanhakija ilmoittaa kuinka paljon hän haluaisi lainata ja millaisella korolla hän olisi valmis sitä maksamaan takaisin. Tässä vaiheessa sijoittajat voivat ilmoittaa myös, millaisella korolla he olisivat valmiita tuon lainasumman lainaamaan. Kun lainanhakija ja sijoittaja pääsevät yhteisymmärrykseen, pääsevät he tekemään lainasopimuksen.

Ihmiset ovat aina lainanneet toisilleen rahaa tavalla tai toisella. Nyt se onnistuu helposti ja turvallisesti netin kautta, kun henkilöiden välissä toimii vertaislainapalvelu, joka varmistaa että asiat sujuvat oikein, sekä lainan maksu tapahtuu ajallaan.

 

Monet vertaislainapalvelut ovat lopettaneet toimintansa

Tiukentuneet lainsäädännön vuoksi useampi vertaislainapalvelu on lopettanut kokonaan toimintansa. Tällä hetkellä uuden korkokattolain mukaan vertaislainaa tarjoaa Fixura sekä Fellow Finance. Kokemusten perusteella molemmat lainatarjoajat toimivat hyvin ja luotettavasti.

Toinen tapa hakea lainaa ilman vakuuksia, on kilpailuttaa laina VertaaLainaa-palvelun kautta. Kilpailutuksessa on mukana muitakin kuin vertaislainapalveluita, mutta kilpailuttamalla saat nopeasti tietää, mistä saat lainaa edullisella korolla.

Lainan kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja ja rahoituslaitoksia. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset ja vertaa lainat.

Täytä maksuton lainahakemus, niin saat ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavaksesi muutamassa minuutissa.

 

Vertaislainan korot ja kulut

Kun vertailee lainoja netissä, vertaislainat erottuvat muista lainoista todella selvästi. Vertaislainassa korko määräytyy huutokaupan tapaan, eli sijoittajat kilpailevat lainasi rahoittamisesta.

Tässä vaiheessa siis jää heti liian korkeaa korkoa tarjoavat sijoittajat pois. Lainatarjoukseesi päätyy siis tämän hetken paras korko, jonka sinä voit hyväksyä tai vaihtoehtoisesti hylätä, mikäli se tuntuu liian korkealta.

Huomioithan myös sen, että mitä parempi takaisinmaksukyky lainanhakijalla on, sitä parempia lainatarjouksia hänen on mahdollista saada. Siksi onkin tärkeää että täytät hakemukseen kaikki sellaiset tiedot, jotka mahdollisesti parantavat maksukykyäsi. Koska sijoittajien määrä kasvaa jatkuvasti ja kilpailu lainojen koroissa lisääntyy, on lainojen korot pudonneet kokoajan alaspäin.

Vertaislaina onkin nykyään erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto kaikille netissä toimiville lainapalveluille.

 

Miten vertaislaina sitten toimii?

Oman lainahakemuksen voi helposti täyttää netissä vertaislainapalvelun omilla sivuilla.

Kun kaikki tapahtuu vertaislainapalvelun välityksellä, on se helpompaa ja nopeampaa niin lainanhakijalle, kuin sijoittajallekkin.

Kun teet hakemuksen, pääsevät sijoittajat näkemään sen.

Hakemuksista on kuitenkin aina poistettu henkilötiedot, joten sijoittaja ei näe sinun henkilökohtaisia tietoja hakemuksesta.

Jos sijoittaja toteaa hakemuksen olevan kunnossa ja koron sopiva, voi hän myöntää lainan.

Tässä vaiheessa lainanhakija kirjoittaa lainasopimuksen, minkä jälkeen hän saa lainaa heti tililleen.

Periaatteessa käytäntö on siis sama, kuin missä tahansa netissä toimivassa lainapalvelussa.

Hakija ja sijoittaja eivät koskaan kohtaa, koska vertaislainapalvelu hoitaa kaikki asiat heidän välillään.

Näin varmistetaan myös se, että lainan hakeminen ja sijoittaminen on mahdollisimman joustavaa ja turvallista.

 

Miten varmistaa lainan saaminen?

Kun teet hakemusta, täytä kaikki tiedot mahdollisimman huolellisesti.

Muista lisätä hakemukseen kaikki sellaiset asiat, jotka parantavat omaa maksukykyäsi.

Sijoittajat tarjoavat parempaa korkoa henkilöille, joilla on hyvä maksukyky.

Muista että hakemuksesi menee sijoittajien nähtäville.

He eivät näe henkilötietoja, vaan lainan takaisinmaksukykyyn liittyvät asiat.

Perustele lainasi järkevästi, mieti sijoittaisitko itse rahaasi, jos lukisit oman hakemuksesi?

Jos sinun on mahdollista hakea lainaa yhteishakijan kanssa, kannattaa se ehdottomasti tehdä.

Kun lainanhakijoita on kaksi, mahdollisuudet saada lainaa paranevat huomattavasti.

Jos hakijoita on kaksi, voit kokeilla laittaa hakemukseesi pienemmän lainakoron.

Sijoittajat uskaltavat tarjota lainaa pienemmällä korolla silloin, kun hakijoiden maksukyky paranee ja sijoittajien riskit sitä myötä pienenee.

VertaaLainaa.fi
Logo